Yeməklərin dadlı və keyfiyyətli olması üçün mütləq şəkildə ərzaqlar təzə və düzgün qaydada saxlanmalıdır.
ATV.az sizə ərzaqların harda və necə müdət saxlamaq lazım olduğu haqqda məlumat verir.
Un, nişasta, qarabaşaq, düyü, vələmir, manna yarması |
6 aydan 1 ilə kimi |
Quru, sərin, havası dəyişən yerdə, qapağı bağlı qablarda, ya da öz qablamasında |
Noxud, lobya mərci |
1 ilə kimi |
Qapağı açıq qablarda, sərin, havası dəyişilən yerdə. Polietilen torbada saxlamaq olmaz. |
Quru süd |
3-6 ay |
Çox soyuq, havası dəyişilən yerdə, qapağı bağlı qablarda. |
Soda, vanil, limonu turşusu |
6 ay |
Quru yerdə. |
Qənd |
2-3 il |
Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda. |
Duz |
1-2 il |
Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda. |
Ədviyyat |
2-6 ay |
Quru, qaranlıq yerdə, qapağı bağlanan və üstündə adı yazılmış qablarda. |
Xardal |
6 ay |
Soyuq yerdə. |
Sirkə |
2il |
|
Qatılaşdırılmış süd (bağlı qabda) |
3 ay |
|
Bitki yağı |
3 aya qədər |
Quru, soyuq, havası dəyişilən qaranlıq yerdə |
Mürəbbə, povidlo |
1 il |
Öz qabında (günəş şüalarından qorunmalı |
Bal |
1 il |