KANAL24.AZ
Az Iw En Ru

Ərzaqların saxlanma müddəti

Yeməklərin dadlı və keyfiyyətli olması üçün mütləq şəkildə ərzaqlar təzə və düzgün qaydada saxlanmalıdır.

ATV.az sizə ərzaqların harda və necə müdət saxlamaq lazım olduğu haqqda məlumat verir.

Un, nişasta, qarabaşaq, düyü, vələmir, manna yarması

6 aydan 1 ilə kimi

Quru, sərin, havası dəyişən yerdə, qapağı bağlı qablarda, ya da öz qablamasında

Noxud, lobya mərci

1 ilə kimi

Qapağı açıq qablarda, sərin, havası dəyişilən yerdə. Polietilen torbada saxlamaq olmaz.

Quru süd

3-6 ay

Çox soyuq, havası dəyişilən yerdə, qapağı bağlı qablarda.

Soda, vanil, limonu turşusu

6 ay

Quru yerdə.

Qənd

2-3 il

Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda.

Duz

1-2 il

Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda.

Ədviyyat

2-6 ay

Quru, qaranlıq yerdə, qapağı bağlanan və üstündə adı yazılmış qablarda.

Xardal

6 ay

Soyuq yerdə.

Sirkə

2il

 

Qatılaşdırılmış süd (bağlı qabda)

3 ay

 

Bitki yağı

3 aya qədər

Quru, soyuq, havası dəyişilən qaranlıq yerdə

Mürəbbə, povidlo

1 il

Öz qabında (günəş şüalarından qorunmalı

Bal

1 il

 

19:42 06.12.2016
Xəbər lenti
Bütün xəbərlər