KANAL24.AZ
Az Iw En Ru

Gözlərin rəngini dəyişən qidalar

Soğan: Soğan, təbii bir antibiotik kimi tanınır. Bütün yeməklərin hazırlanmasında istifadə edilən ərzaqlar arasında mühüm yer tutur. Daima istehlak etdiyimiz tərəvəzdir. Göz rəngində də təbii bir dəyişikliyin yaranmasına səbəb ola bilər.

Zeytun yağı: Zeytun yağının faydası saymaqla bitmir.

Zeytun yağı həm yeməklərdə, həm də salatlarda istifadə oluna bilər. Bununla yanaşı zeytun yağı, göz rənginin təbii bir şəkildə dəyişməsini təmin edir.
 
Balıq: Balıq, ehtiva etdiyi kalsium ilə çox sağlam bir qidadır. Xüsusilə pəhriz menyularında da yer alır. Həmçinin göz rənginə də təsir edir.
 
Qırmızı ət: 
Ət zülal baxımından olduqca sağlam bir qidadır. Tərkibindəki sink və maqnezium ilə də göz rənginin​ dəyişməsinə təsir edir.
 
Fındıq:
 Fındıq, xüsusilə gün ərzində nizamlı olaraq istehlak edilməlidir. Bu sayədə göz rəngində bir canlılıq də müşahidə ediləcək.
 
Çobanyastığı çayı: Təbii sakitləşdirici kimi tanınan çobanyastığı çayı, bədəndəki stressi almaqla yanaşı göz rənginin də dəyişməsini təmin edir. Göz rəngi tonu bu çay sayəsində daha da açıq görünür.


04:46 05.05.2017
Xəbər lenti
Bütün xəbərlər